Supply Chain Consulting met Haspe

Supply Chain consulting loopt van inkoop over in- en externe logistiek tot aan verkoop.

Dit kunnen korte of langere opdrachten zijn die op meerdere manieren kunnen uitgevoerd worden door een HASPE medewerker die met ervaring en cultuur bij uw vraag past.

We hebben hier meerdere manieren van aanpakken die op U als klant afgestemd worden.

Eerste methode : NO GAIN – NO PAY

De bedoeling is eenvoudig.  U doet een regelmatig een investering of onderhandelingen over lange termijncontracten.  Hiervoor voorziet U dan een budget en een lastenboek wat er minimaal voorzien dient te worden door de leverancier zowel aan product als aan service.  

Wij als HASPE springen vaak in op het einde van een dergelijke cyclus en gaan met uw mogelijke leveranciers of anderen een ‘High Value Purchasing’ proces in zodat U meer krijgt of een lagere prijs betaald dan voorzien in uw budget.

Onze vergoeding staat dan in relatie tot de uitgevoerde besparing of verbetering. 

Presteren we dus niet beter dan uw eigen inkopers dan heeft u ook geen kosten.  Dit is een duidelijke en eenvoudige aanpak.  Maar probeer het gewoon uit ! 

Dit zijn dus vaak kleine korte opdrachten die onmiddellijk voor U geen geld kosten. We besparen ons zelf.

Tweede methode : Normale opdrachten

U heeft een uitdaging binnen of buiten uw organisatie en u zoekt uitbreiding of aanvulling van uw organisatie of specifieke kennis. Via korte of lange termijn opdrachten kunnen we deze ondersteuningsvraag invullen.

Via een kennismakingsgesprek en een intake ronde komen we gezamenlijk tot de ideale kandidaat voor uw uitdaging – organisatie – vraagstuk.

We bepalen dan samen de inzet en via onze coaching zorgt onze medewerker voor het in goede banen lijden van uw uitdaging.

Voorbeeld 1 : Logistieke optimalisatie

In uw keten zit vaak heel veel verborgen geld!

Zowel in de doorlooptijd en de voorraden in de keten als in het gevaar op incourante voorraden door ouderdom of kwaliteitsverlies.  Het is dus eenvoudig gezegd geld dat U kan los maken voor andere zaken binnen uw organisatie. 

HASPE heeft een uitgebreide ervaring in het optimaliseren van iets wat U mogelijk al teintallen jaren goed doet.  Vaak gaan deze acties hand in hand met uw inkoop- en productieafdeling. 

 

Voorbeeld 2 : High Value Purchasing

De gemiddelde organisatie is gefocusseerd op prijs of zelfs al totale prijs. Maar hoe krijg je nu hier significante verbeteringen zonder een groot risico te lopen.

High Value Purchasing (HVP) gebruikt hier technieken vanuit Sales en High Value Selling om te komen tot een leveranciers omgeving waar men door het vuur gaat voor U als klant.

Uw leveranciers zijn niet alleen trots op U als klant ze zijn zeer dicht betrokken bij uw verhaal, uw situatie. Men voelt zich één met U en gaat daardoor tot verder dan het uiterste wat U verwacht.

Heb je je leveranciersketen reeds zo ver ? Hiervoor moet U als klant inspanningen leveren en een strategie uitwerken. Hier hebben wij als HASPE reeds op meerdere plaatsen voor een ongelofelijke versnelling gezorgd.